Na hlavný obsah

Messi sa rozlúčil so Suárezom a skritizoval vedenie klubu

Útočník z Uruguaja sa so slzami v očiach rozlúčil s klubom.

Messi sa rozlúčil so Suárezom a skritizoval vedenie klubu
Hráči Barcelony Lionel Messi (vľavo) a Luis Suárez. Foto: TASR/AP

Vynútený odchod Luisa Suáreza z FC Barcelona nesú ťažko nielen fanúšikovia, ale aj jeho spoluhráč Lionel Messi. Dlhoročný argentínsky líder FCB zverejnil na instagrame fotografiu so Suárezom a k nej pripojil komentár, že je veľmi smutný a nahnevaný z odchodu dobrého priateľa. Uruguajčan sa po vyjadrení nového trénera FC Barcelona Ronalda Koemana, že už nie je potrebný pre tím, stal predajným artiklom. Napokon za šesť miliónov eur zamieril do konkurenčného Atlética Madrid.

https://www.instagram.com/p/CFjb7KrCMBg/

Luis Suárez (33) strávil v FC Barcelona šesť sezón. Do klubu prišiel po MS 2014 z FC Liverpool a „blaugranas“ pomohol k zisku trinástich trofejí vrátane celkového úspechu v Lige majstrov 2014/2015. Z klubu odchádza ako tretí najlepší strelec histórie tejto organizácie so 198 gólmi. „Bude to také čudné, keď ťa uvidím v inom drese. A bude ešte zvláštnejšie, že budem musieť proti tebe hrať,“ napísal Messi. „Zaslúžil by si si veľkú rozlúčku za to, čo všetko si urobil pre tento klub, pre ktorý si bol jeden z najdôležitejších hráčov v jeho histórii. Ale je pravda, že v tomto okamihu ma už nič neprekvapí,“ pokračoval kriticky na adresu vedenia klubu.

Suárez sa vo štvrtok rozlúčil s fanúšikmi Barcelony na emotívnej tlačovej konferencii a neubránil sa ani slzám. V priebehu niekoľkých rokov vytvoril s Messim dynamickú dvojičku nielen v útoku na futbalovom trávniku, ale aj mimo neho. Obaja Juhoameričania sa v súkromí stali susedmi a rýchlo sa spriatelili rovnako ako aj ich rodinní príslušníci. „Stotožnil som sa s tým, že odchádzaš. Až keď som však vstúpil do šatne, uvedomil som si, čo to naozaj znamená,“ podotkol Messi. „Budeš nám veľmi chýbať. Bolo to mnoho rokov na ihrisku, ale aj spoločných obedov, večerí. Nikdy na to nezabudnem,“ doplnil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport