Na hlavný obsah

Po Krajčím je v preventívnej karanténe aj hlavný hygienik Mikas

Oboch členov konzília otestujú tento týždeň.

Po Krajčím je v preventívnej karanténe aj hlavný hygienik Mikas
Na snímke zľava minister zdravotníctva SR Marek Krajčí a hlavný hygienik SR Ján Mikas. Foto: TASR/ Dano Veselský

Hlavný hygienik SR Ján Mikas sa v súčasnosti nachádza v preventívnej samoizolácii. TASR to potvrdila hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Daša Račková. Testovať ho na ochorenie COVID-19 budú počas tohto týždňa.

V preventívnej karanténe je aj minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) po tom, čo bol v kontakte s pozitívne testovaným na COVID-19. O ministrovej karanténe ako prvý informoval portál Aktuality.sk a následne ju na sociálnej sieti potvrdil samotný Krajčí. Testovanie podstúpi v utorok (8. 9.) spolu s ostatnými členmi konzília, v ktorom pôsobí aj infikovaný zamestnanec rezortu zdravotníctva.

Mali rúška aj vetrali

Ide o zamestnanca z Ministerstva zdravotníctva SR, člena konzília epidemiológov, infektológov a verejných zdravotníkov. Vo štvrtok (3. 9.) s ním strávili niekoľko hodín na konzíliu.

Žiaľ, jeden zamestnanec z ministerstva zdravotníctva, člen konzília epidemiológov, infektológov a verejných zdravotníkov bol pozitívne testovaný na koronavírus. Vo štvrtok (3. 9.) sme s ním strávili niekoľko hodín na konzíliu,“ priblížil Krajčí. Počas celého pracovného stretnutia mali všetci podľa jeho slov rúška a pravidelne vetrali.

https://www.facebook.com/krajci.marek/posts/1275907719422070?__xts__[0]=68.ARAmkUs1qosHmnPY_Icqf0rOlBvM1saNyvVCUDexrK-qLSlapk45eUDwGqw5C9PHxAYNo84DB6AmD7xoJsprsYSIXQq4ncWfaLIytqFU4ooVzHXlrQ8jAwsbtotbK21MNTtHbDCieLBmHL1_nbFLPbxk4OOwvTz49ENOb1Cikg3Ly7wEYJ_v41lYuagsPk3w84rpDfDBuqWwiZ5EHO_StijJS8yF9pqMdfwMLusDwf-ROQYpiyg79ft9zeAFsjHSoCWm3FoG3QMONk7h6vzsWABgqe7EPAuEJZHcmkl0ox6JPXkT_6GQ4YMBZ_vZ5OBUccgKCMOpTLQ8lxrY6_eDAg&__tn__=-R

Minister bude úradovať z domu

Minister hovorí, že pracovať bude z domu. V preventívnej izolácii zostávajú okrem neho aj ostatní členovia konzília. „Testovaní budeme v utorok. O výsledku vás budem informovať. Vzhľadom na opatrenia, ktoré sme dodržiavali, verím, že test bude negatívny,“ skonštatoval.

Členovia pandemickej komisie, s ktorým boli členovia konzília v piatok (4. 9.), sa podľa neho nemusia obávať. „Aj keby sme sa nakazili, na druhý deň ešte nemôžeme byť infekční. A tam sme tiež mali všetci počas celého rokovania rúška,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko