Na hlavný obsah

Štátne IT centrum od piatka oficiálne funguje

K vzniku spoločnosti došlo v priebehu len šiestich týždňov.

Štátne IT centrum od piatka oficiálne funguje
Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová. Foto: SITA

Štátna akciová spoločnosť Slovensko IT začala v piatok v Košiciach svoju činnosť. Na starosti bude mať zlepšovanie štátnych služieb v oblasti informačných technológií vrátane testovania externých dodávok. Po stretnutí s prvými 80 zamestnancami tejto firmy to oznámila ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí).

K zápisu spoločnosti do obchodného registra došlo 5. septembra, jej predsedom predstavenstva a riaditeľom je doterajší riaditeľ združenia Košice IT Valley Pavol Miroššay.

„Pred nami momentálne stojí veľká úloha. V prvom rade my na úrovni štátu sme začali čistiť štátne IT, aby už nebolo symbolom pre korupciu, netransparentnosť, aby to nebola čierna diera prelievania peňazí. Chceme občanom poskytovať služby lepšie, efektívnejšie, aj lacnejšie,“ uviedla ministerka.

„K dnešnému dňu máme 80 zamestnancov, či už sú to samotní programátori, alebo už aj testeri a rôzne iné pozície, ktoré vo výsledku budú pracovať na tom, aby občania mali skvelé štátne IT služby. Do budúcna chceme mať otvorené pozície, ktoré budú transparentne zverejnené,“ doplnil jej slová Miroššay.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko