Na hlavný obsah

V zariadení STU potvrdili štyri pozitívne prípady COVID-19

Infikovaní nemajú žiadne príznaky.

V zariadení STU potvrdili štyri pozitívne prípady COVID-19
Ubytovňa v Gabčíkove. Foto: TASR

V karanténnom zariadení Slovenskej technickej univerzity (STU) v Gabčíkove sa nachádza 106 ubytovaných zahraničných študentov, z ktorých štyria mali vo štvrtok (17.9.) pozitívny test na COVID-19.

Ľudia s pozitívnym výsledkom sú podľa hovorcu STU v Bratislave Fedora Blaščáka v izolácii. „Priebeh choroby u nich je v tejto chvíli bezpríznakový a bezproblémový. Povinnú izoláciu v zariadení STU v Gabčíkove využilo do dnešného dňa 191 zahraničných študentov a pedagógov z piatich slovenských univerzít,“ uviedol Blaščák.

Na internátoch STU v súčasnosti podľa hovorcu žiadne prípady ochorenia na COVID-19 neevidujú. 

Karanténne centrum v Gabčíkove funguje od pondelka 7. septembra. Študenti prichádzajúci z rizikových krajín v ňom musia najmenej päť dní absolvovať povinnú izoláciu, počas ktorej sa zaregistrujú na stránke www.korona.gov.sk a po získaní takzvaného COVID Passu následne absolvujú povinný PCR test.

Slovenskí študenti sa môžu ubytovať na internátoch, len ak sa za posledných 14 dní pred príchodom u nich neprejavili príznaky vírusového infekčného ochorenia, neboli v kontakte s osobou, u ktorej bolo potvrdené ochorenie COVID-19, prípadne neboli v zahraničí. Uvedené skutočnosti musia potvrdiť podpisom pri nástupe na ubytovanie v čestnom vyhlásení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny