Na hlavný obsah

DPB čoskoro spustí obnovenú električkovú trať

Rekonštrukcia Dúbravsko-Karloveskej radiály speje ku koncu.

DPB čoskoro spustí obnovenú električkovú trať
Rekonštrukcia Dúbravsko-Karloveskej radiály. Foto: SITA

Dopravný podnik Bratislava (DPB) a hlavné mesto od budúceho týždňa obnovia premávku električiek do Dúbravky. „Od rána 26. októbra obnovujeme premávku na Dúbravsko-Karloveskej radiále. Obnovená bude premávka električiek v úseku Chatam Sófer – Pri kríži a zároveň všetky električkové linky v sieti budú v rannej špičke premávať častejšie,“ uviedla hovorkyňa DPB Ľubica Melcerová a dodala, že doprava na Dlhé diely bude zabezpečená z nového integrovaného prestupného uzla Riviéra.

Linku 4 predĺžia od tunela do Dúbravky, linka 9 bude jazdiť na Kútiky. Interval oboch liniek bude štyri minúty v rannej špičke, päť minút v ostatných obdobiach dňa a sedem až osem minút cez víkend. Všetky električky na linkách 4 a 9 budú v pracovných dňoch veľkokapacitné. Medzi Karlovou Vsou (Kútiky) a nábrežím (Most SNP) sa skráti čas jazdy zo 16 minút na 14.

Rekonštrukcia Dúbravsko-Karloveskej radiály od tunela po Molecovu počas záverečného procesu. Foto: SITA/BSK

Linku 5 nahradia dvakrát častejšie jazdiacou linkou 4, ktorou sa cestujúci dostanú do dôležitého uzla Trnavské mýto a tiež môžu prestúpiť na linku 3 do Rače na zastávke Mariánska.

Linka 133 nebude premávať, jej náhradou bude nový pohodlný prestup v integrovanom prestupnom uzle na Riviére, pričom podnik posilní linku 33, ktorá pôjde každé štyri minúty a všetky spoje budú nízkopodlažné.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny