Na hlavný obsah

Koronavírusom sa nakazil aj poradca českého prezidenta Zemana

Pozitívny test na koronavírus mal aj minister poľnohospodárstva.

Koronavírusom sa nakazil aj poradca českého prezidenta Zemana
Na snímke český prezident Miloš Zeman. Foto: TASR

Poradca českého prezidenta Miloša Zemana Martin Nejedlý mal pozitívny výsledok testu na koronavírus. Informoval o tom v pondelok (19. 10.) český Deník N, ktorému to potvrdil samotný Nejedlý.

„Áno, je to pravda. Ale zatiaľ nemám vôbec žiadne príznaky,“ povedal s tým, že momentálne je v karanténe. Podľa zmieneného servera je infikovaný ešte jeden človek z kancelárie prezidenta.

Počas víkendu vyšiel pozitívny test aj českému ministrovi poľnohospodárstva Miroslavovi Tomanovi, ktorý sa minulú stredu (14. 10.) stretol so Zemanom na rokovaní v Lánoch. Obaja počas stretnutia dodržali hygienické bezpečnostné opatrenia a prezident tak nebol ohrozený.

Ako pripomenul server iDNES.cz, Nejedlý bol už v karanténe na začiatku marca, keď sa vrátil z návštevy Číny. Poradca prezidenta bol v Číne spolu s kancelárom Pražského hradu Vratislavom Mynářom a šéfom futbalového klubu Slavia Jaroslavom Tvrdíkom. Po návrate do vlasti všetci traja podstúpili testy na koronavírus, ktoré mali negatívny výsledok.

Podľa svedkov však Nejedlý po návrate z Číny nerešpektoval odporúčanú 14-dňovú karanténu a navštívil reštauráciu v pražskej časti Letná. Jeho správanie vyšetrovala polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet