Na hlavný obsah

Na Vuelte mali všetci cyklisti negatívne testy

V utorok je na programe siedma etapa prestížnych pretekov.

Na Vuelte mali všetci cyklisti negatívne testy
Cyklisti na pretekoch La Vuelta. Foto: SITA/AP

Ani jeden zo 684 pondelkových (26. 10.) testov na ochorenie COVID-19 na cyklistických pretekoch Vuelta a Espaňa nebol pozitívny. Oznámili to organizátori v spolupráci s Medzinárodnou cyklistickou úniou (UCI). Jazdcov a ich tímy testovali počas prvého dňa voľna v baskickom meste Vitoria-Gasteiz. Informoval o tom aj web cyclingnews.com.

Prvé kolo testovania sa uskutočnilo pred začiatkom pretekov a odhalilo tri pozitívne vzorky. Španiel Jesús Herrada z Cofidisu a po jednom zamestnancovi z tímov Sunweb a Bahrain McLaren museli opustiť pelotón Vuelty ešte pred jej štartom. „V súlade so zdravotným protokolom pretekov sme počas prvého dňa voľna otestovali kompletnú súťažnú bublinu a máme 684 negatívnych výsledkov. Organizátori Vuelty a UCI sa chcú poďakovať všetkým zúčastneným tímom za spoluprácu a ostražitosť, ktorú dosiaľ preukázali a budú aj naďalej ukazovať na ceste do Madridu,“ píše sa vo vyhlásení UCI.

Sedemdesiaty piaty ročník Vuelty má za sebou šesť etáp, po ktorých je celkovým lídrom Ekvádorčan Richard Carapaz. V utorok (27. 10.) je na programe Vuelty 7. etapa na trase Vitoria-Gasteiz – Villanueva de Valdegovia (159,7 km) s dvojnásobným výstupom na kopec Puerto de Orduňa. Takmer osemkilometrové stúpanie s priemerným sklonom 7,6 percenta je klasifikované ako prvá kategória.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport