Na hlavný obsah

NAKA zadržala štyri osoby podozrivé z korupcie

Zasahovala v Bratislave i v Poprade.

https://www.facebook.com/policiaslovakia/posts/3826055360757991

Štyroch podozrivých z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) pri dvoch zásahových akciách v Bratislave a v Poprade. Medzi zadržanými je podľa webu aktuality.sk aj prominentný advokát Ján Gajan z kauzy Dobytkár.

NAKA zasahovala súbežne pri dvoch akciách s krycím názvom TERRA v Bratislave a Zemepán v Poprade. „Zadržali sme štyroch podozrivých z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti. Vyšetrovanie sa týka reštitučných konaní na Slovenskom pozemkovom fonde,“ napísala Polícia SR na sociálnu sieť. Ide o reštituované pozemky v katastri obcí Vrbov, Veľká Lomnica, Nová Lesná, Žakovce a mesta Svit. Ich výmera je najmenej 684 500 štvorcových metrov.

„Podozriví sú spájaní s kladným vybavením navrátenia pozemkov. Za zabezpečenie kladného vybavenia reštitučnej náhrady mali požadovať úplatok 40 percent z výmery,“ dopĺňa v statuse. Pozemky mali podľa polície následne previesť na blízke osoby a majetkovo alebo personálne prepojené spoločnosti. Zatiaľ nie je nikto obvinený.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko