Na hlavný obsah

Premiér zvolá Bezpečnostnú radu SR, navrhla ju aj prezidentka

Dôvodom je plošné testovanie.

Premiér zvolá Bezpečnostnú radu SR, navrhla ju aj prezidentka
Premiér Igor Matovič (OĽaNO). Foto: TASR

Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽANO) zvoláva na utorok (20. 10.) Bezpečnostnú radu SR. Oznámil to na sociálnej sieti. „Situácia je vážna a stojíme pred kľúčovým bojom, ktorý musíme nielen zvládnuť, ale aj vyhrať,“ skonštatoval. Prezidentka Zuzana Čaputová navrhla zvolanie Bezpečnostnej rady SR v pondelok (19. 10.).

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10220664064443993

Operáciu Spoločná zodpovednosť, v rámci ktorej majú Ozbrojené sily (OS) SR pripraviť a zrealizovať plošné testovanie obyvateľstva na koronavírus, označil premiér za cestu k slobode.

„Bude ma zaujímať nielen prepracovanosť konceptu, ale aj stav príprav na plošné testovanie. Najmä to, či je takéto testovanie realizovateľné bez negatívneho dopadu na poskytovanie zdravotnej starostlivosti pacientom, keďže si plošné testovanie vyžiada nemalý počet zdravotníkov,” píše prezidentka na sociálnej sieti. Dôležité sú podľa nej aj analýzy, či je takúto operáciu možné zrealizovať bez rizika nákazy na testovacích miestach.

https://www.facebook.com/zcaputova/posts/1555963504611628

Vláda v nedeľu (18. 10.) poverila OS SR prípravou a vykonaním celoštátneho testovania obyvateľov v súvislosti s novým koronavírusom. Vyčlenených má byť do 8 000 príslušníkov OS SR. Ako priblížil minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) pôjde o operačnú misiu s názvom Spoločná zodpovednosť. Uviedol, že plánujú nasadiť všetkých disponibilných vojakov, policajtov a hasičov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Titulka