Na hlavný obsah

Prezidentka sa listom obrátila na Sulíka a Remišovú

Dôvodom sú eurofondy pre inovátorov.

Prezidentka sa listom obrátila na Sulíka a Remišovú
Na snímke zľava vicepremiérka SR Veronika Remišová, prezidentka Zuzana Čaputová a vicepremiér Richard Sulík. Foto: TASR, koláž: RTVS

Prezidentka SR Zuzana Čaputová adresovala list ministrovi hospodárstva SR Richardovi Sulíkovi (SaS) a ministerke investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronike Remišovej (Za ľudí), aby ich upozornila na problém zastavenej podpory z eurofondov pre slovenské vysoko inovatívne firmy, ktorých inovácie majú globálny rozmer.

Tým najlepším Európska komisia udeľuje tzv. pečať výnimočnosti – certifikát Seal of Excellence. Informoval o tom Martin Strižinec, hovorca prezidentky SR. „Na Slovensku máme 15 takýchto inovatívnych spoločností, ktoré obstáli v silnej medzinárodnej konkurencii. V zahraničí je bežné, že práve takéto firmy získajú od štátu podporu na to, aby svoje inovácie úspešne uviedli na trh,“ podčiarkla slovenská hlava štátu.

Prezidentka po upozornení zo strany samotných firiem požiadala obe ministerstvá, aby našli spôsoby, ako efektívne a včasne podporiť tieto projekty a iné inovácie. „Ak nechceme zaostávať za členskými štátmi Európskej únie, ktoré plánujú uskutočniť zelenú, digitálnu a odolnú obnovu hospodárstva po pandémii, musí aj Slovensko rozvíjať domáce podnikateľské prostredie ako miesto pre inovácie a modernizáciu,“ tvrdí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko