Na hlavný obsah

Americká tajná služba posilní Bidenovu ochranku, očakáva jeho víťazstvo vo voľbách

Demokratický kandidát by sa čoskoro mohol prehlásiť za víťaza volieb.

Americká tajná služba posilní Bidenovu ochranku, očakáva jeho víťazstvo vo voľbách
Na snímke demokratický kandidát na prezidenta USA Joe Biden. Foto: SITA/AP/Carolyn Kaster

Tajná služba Spojených štátov (USSS) sa rozhodla posilniť ochranu Joea Bidena. S odvolaním sa na svoje zdroje o tom v piatok (6. 11.) informoval denník The Washington Post (WP). Tajná služba, ktorá má na starosti ochranu prezidentov a iných vládnych činiteľov, podľa denník počíta s tým, že kandidát demokratov by sa čoskoro mohol prehlásiť za víťaza volieb. 

Ďalší agenti by mali rady Bidenových ochrancov rozšíriť už v piatok. Tajná služba rozhodnutím reagovala na informácie, že bývalý viceprezident by mohol počas dňa predniesť dôležitý prejav a prehlásiť sa za víťaza prezidentských volieb, píše denník.

Hovorkyňa USSS Catherine Milhoanová aj členovia Bidenovej kampane odmietli správu prestížneho denníka komentovať. Tajná služba USA má na starosti nielen ochranu prezidentov, viceprezidentov a ich rodín, ale aj prezidentských kandidátov.

Podľa analytikov má teraz Biden značnú šancu stať sa 46. prezidentom USA. Volebný výsledok je zatiaľ neistý v šiestich štátoch, čoskoro by mohli byť k dispozícii výsledky z Pensylvánie a Georgie, ktoré patria ku kľúčovým štátom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet