Na hlavný obsah

Biely dom sa vráti k prezidentskej tradícii. Biden doň prinesie dvoch psov

Donald Trump domáceho maznáčika nemal.

Biely dom sa po januárovej inaugurácii novozvoleného amerického prezidenta Josepha Bidena stane novým domovom aj pre jeho dvoch nemeckých ovčiakov – Champa a Majora. Takzvaní prví maznáčikovia pritom majú v Spojených štátoch dlhoročnú tradíciu. Prezident Donald Trump je prvým nájomníkom Bieleho domu za viac ako 100 rokov, ktorý psa nemá, píše web BBC.

Champa (skrátene šampión) si rodina kúpila v roku 2008 potom, zvolili Baracka Obamu za prezidenta a Biden bol viceprezident. Psa Bidenovi vtedy za volebné víťazstvo sľúbila jeho manželka Jill. Meno vybrali ich vnúčatá a odkazuje na slová Bidenovho otca, ktorý mu hovoril, aby sa v ťažkých chvíľach nevzdával. Majora rodina adoptovala z útulku v Delaware pred dvoma rokmi. Psy majú mnoho fanúšikov na sociálnych sieťach.

Titul prvého maznáčika v dejinách Bieleho domu nepatril v minulosti len psom či mačkám. Prezidentské rodiny doň priniesli aj škrečky, vtáky či dokonca poníka Macaroniho. Toho dostala Caroline, dcéra prezidenta Johna F. Kennedyho od vtedajšieho viceprezidenta Lyndona Johnsona. Preslávil sa aj svojou nezbednosťou. Keď vtedajšia prvá dáma Jackie Kennedyová sprevádzala iránsku cisárovnú Farah po záhrade, pokúsil sa Macaroni panovníčke odhryznúť z kytice narcisov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet