Na hlavný obsah

Pápež vyzýva veriacich, aby dodržiavali protipandemické odporúčania vlád

Pozastavil všetky audiencie a omše slúži len v súkromí.

Pápež vyzýva veriacich, aby dodržiavali protipandemické odporúčania vlád
Pápež František počas poslednej audiencie, ktorá sa uskutočnila vo vatikánskej Aule Pavla VI. koncom októbra. Foto: TASR/AP/Alessandra Tarantino

Pápež František v stredu (4. 11.) počas obvyklej generálnej audiencie vyzval ľudí, aby dodržiavali odporúčania vlády a úradov verejného zdravotníctva, ktoré majú zabrániť šíreniu koronavírusu. Pravidelná audiencia sa uskutočnila v súkromí bez tisícov veriacich, ktorí na ňu prichádzajú do Vatikánu každý týždeň.

Vyjadrenie hlavy katolíckej cirkvi prišlo v čase, keď prípady infekcie v Európe prudko stúpajú a po tom, ako sa nákaza potvrdila aj u niektorých ľudí, ktorí sa na audiencii zúčastnili v stredu 21. októbra.

Pápež prijal v stredu na audiencii vo svojej súkromnej knižnici iba približne desať kňazov, ktorí sú mu k dispozícii a prekladajú súhrny z jeho lekcií katechizmu. Naživo streamovaná audiencia je tou istou formou, akú František využíval aj počas takmer trojmesačného lockdownu vo Vatikáne na jar a v lete tohto roka.

František v úvode povedal, že „nanešťastie“ je zasa potrebné vrátiť sa k audienciám v knižnici, čo pomôže zastaviť nákazu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet