Na hlavný obsah

Francúzska polícia poslala do väzenia gang mladistvých, ktorý okrádal prostitútky

Najstarší člen skupiny má 18 rokov.

Francúzska polícia poslala do väzenia gang mladistvých, ktorý okrádal prostitútky
Na snímke francúzski policajti kontrolujú auto. Foto: TASR/AP

Francúzska polícia uväznila organizovaný gang mladistvých, ktorý okrádal a brutálne bil prostitútky. V skupine je deväť mladých ľudí, z ktorých najstarší má 18 rokov a šesť z nich je maloletých. Všetci pochádzajú z Mét. O ich zadržaní informovala agentúra AFP s odvolaním sa na policajnú tlačovú správu.

Od januára do novembra 2020 si skupina cez internet dohadovala schôdzky s prostitútkami. Po tom, čo jeden alebo viac členov gangu využili ich služby, prišli na miesto ostatní.

Ženy vždy okradli o všetky zárobky, telefón, platobné karty a fyzicky ich napadli, niekedy holými rukami, inokedy hokejkou alebo slzným sprejom, jednej dokonca oholili hlavu. Vo väčšine prípadov si odniesli tisíce eur, niekedy aj 10 000 eur.

Plán útokov vymysleli dvaja mladíci vo veku 17 rokov, ostatných sedem členov potom nalákali na účasť. Niektoré ženy útoky nahlásili, zatiaľ sa vie o ôsmich obetiach, ktoré pochádzali z Brazílie, Rumunska, Španielska, Dominikánskej republiky a Ukrajiny. Vyšetrovatelia nevylučujú, že gang mohol napadnúť viac žien, ktoré útoky nenahlásili.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet