Na hlavný obsah

V modelovanom zápase zranil spoluhráča, Čajkovič sa verejne ospravedlnil

Na MS do 20 rokov si nezahrá.

V modelovanom zápase zranil spoluhráča, Čajkovič sa verejne ospravedlnil
Na snímke slovenský hokejista Maxim Čajkovič (vľavo). Foto: TASR

Slovenský hokejista Maxim Čajkovič si uvedomuje svoje zlyhanie, ktoré ho stálo účasť na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta do 20 rokov v kanadskom Edmontone. Devätnásťročný strelecky disponovaný útočník mal byť jedným z lídrov Slovákov na šampionáte, ale keďže v modelovanom zápase reprezentantov počas nedávnej prípravy vo Zvolene zranil spoluhráča Samuela Krajča, vedenie slovenského tímu posúdilo jeho tvrdý zákrok ako porušenie športových a ľudských hodnôt a vylúčilo ho z reprezentácie.

„Je mi ľúto, čo sa stalo. Veľmi ma mrzí Samove zranenie aj to, že on a ani ja nepôjdeme na majstrovstvá sveta,“ uviedol Maxim Čajkovič vo vyhlásení, ktoré médiám poskytol manažér pre rozvoj hráčov Igor Bielčík. „Som hráč, ktorý ide do každého zápasu a súboja s enormným nasadením a rovnako to bolo aj v tomto modelovanom zápase. Daný moment som si stokrát prehral v hlave a aj napriek tomu, že tam nebola žiadna snaha o nebezpečný zákrok, mal som možno ubrať, prípadne zvoliť iné riešenie. Samovi som sa ospravedlnil a zároveň som mal možnosť môj pobyt v ‚bubline‘ a prípravu na MS prebrať aj s vedením SZĽH. Ospravedlnil som sa za moje správanie na ľade a myslím to úprimne,“ pokračoval.

Talentovaný útočník zdupľoval, ako ho mrzí zranenie spoluhráča aj fakt, že príde o vrchol reprezentačnej sezóny v Kanade. „Vyradenie z nominácie pred MS je pre mňa veľmi citlivá záležitosť a je to veľké ponaučenie do budúcnosti. Chlapcom budem držať palce počas celých majstrovstiev sveta. Ďalej sa už k tejto udalosti nechcem verejne vyjadrovať,“ dodal Čajkovič.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport