Na hlavný obsah

Viceprezident USA sa nechal zaočkovať v priamom prenose

Spojené štáty podľa Trumpa schválili aj druhú vakcínu.

Viceprezident USA sa nechal zaočkovať v priamom prenose
Viceprezident USA Mike Pence pri očkovaní. Foto: SITA/AP

Americký viceprezident Mike Pence a jeho manželka Karen sa v piatok (18. 12.) dali zaočkovať proti ochoreniu COVID-19. Očkovaniu sa podrobili v priamom televíznom prenose, aby tak posilnili dôveru americkej verejnosti v očkovaciu látku, uviedla agentúra AFP.

Pence počas prenosu z Bieleho domu uviedol, že Američania sa nemajú čoho obávať, keďže k dispozícii je „jedna, možno aj dve bezpečné vakcíny“.

Vo štvrtok odborná komisia amerického Úradu pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) vyslovila súhlas s núdzovým použitím vakcíny spoločnosti Moderna v USA. Otvorilo to cestu pre to, aby FDA v piatok vydala konečné rozhodnutie v procese jej schvaľovania.

Vakcínu vyvinutú firmami Pfizer a BioNTech schválil FDA pred týždňom, pričom očkovanie sa v USA začalo v pondelok (14. 12.).

Americký prezident Donald Trump medzitým v piatok oznámil, že Spojené štáty schválili druhú vakcínu proti novému koronavírusu, ktorú vyvinula biotechnologická spoločnosť Moderna. „Vakcína Moderny presvedčivo schválená. Distribúcia sa začne okamžite,“ napísal Trump na Twitteri.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet