Na hlavný obsah

Vrah z twitteru dostal trest smrti

Odsúdený tvrdí, že obetiam len pomáhal so samovraždou.

Vrah z twitteru dostal trest smrti
Sériový vrah z Japonska Takahiro Shiraishi. Foto: SITA/AP

Súd v Japonsku poslal na smrť takzvaného twitterového vraha, ktorý zabil deväť ľudí. Tridsaťročného Takahira Širaišiho uznal vinným zo zabitia, rozštvrtenia a skladovania tiel obetí v jeho byte v Zame neďaleko Tokia. Muž priznal vinu a povedal, že sa neodvolá proti rozsudku.

Polícia zatkla Širaišiho v roku 2017 po tom, čo v jeho byte v našli v chladiarenských boxoch telá ôsmich žien a jedného muža. Obete na sociálnych platformách zverejňovali samovražedné myšlienky. Podľa vyšetrovateľov odsúdený kontaktoval svoje obete na sieti twitter a ponúkol sa im, že im pomôže s ich samovražednými úmyslami. Ženy, vrátane tínedžeriek, zabil po tom, ako ich znásilnil. Spomínaného muža, priateľa jednej z nich, zabil, aby ho umlčal.

Širaišiho obhajoba argumentovala, že len pomáhal obetiam v ich zamýšľanom konaní, on sám neskôr povedal, že ich zabil bez povolenia.

https://twitter.com/Zonknews20/status/1338747694823727106

Predsedajúci sudca Naokuni Jano vyhlásil, že žiadna z obetí nesúhlasila so zabitím a Širaiši je plne zodpovedný za ich úmrtia, uvádzajú médiá. Podľa televízie NHK sudca povedal, že jeho zločin bol mimoriadne ohavný a spôsobil strach a obavy v spoločnosti, v ktorej sa sociálne médiá stali nevyhnutnou súčasťou každodenného života.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet