Na hlavný obsah

Vyšetrovateľ navrhuje väzbu pre všetkých obvinených z akcie „Judáš“

Medzi nimi je aj policajný exprezident Lučanský.

Vyšetrovateľ navrhuje väzbu pre všetkých obvinených z akcie „Judáš“
Na snímke exprezident Policajného zboru Milan Lučanský. Foto: SITA/Martin Baumann

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) podá návrh na väzbu pre všetkých zadržaných a obvinených z akcie „Judáš“. Počas stredy (2. 12.) polícia zasahovala na viacerých miestach Slovenska a vyšetrovateľ v rámci akcie „Judáš“ obvinil osem osôb. Obvinení v minulosti pôsobili alebo ešte stále pôsobia na vysokých funkciách Policajného zboru, Slovenskej informačnej služby (SIS) a Kriminálneho úradu finančnej správy.

Medzi obvinenými je aj bývalý policajný prezident Milan Lučanský, ktorý je obvinený z prijímania úplatku. Z tohto skutku sú obvinení aj bývalý viceprezident Finančnej správy Daniel Čech a vedúci 4. operatívneho oddelenia NAKA Marián Kučerka.

Z prijímania úplatku a zároveň zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny je obvinený bývalý riaditeľ Útvaru zvláštnych policajných činností ministerstva vnútra Jozef Rehák a z podplácania vyšetrovateľ obvinil Norberta Bödora, informuje polícia na sociálnej sieti.

Vyšetrovateľ NAKA obvinil z vydierania námestníka riaditeľa Slovenskej informačnej služby Borisa Beňu, donedávna šéfa kontrarozviedky SIS Petra Gašparoviča a bývalého policajta Krajského policajného riaditeľstva v Bratislave Ladislava Vičana.

„Podľa zistení vyšetrovateľa sa trestnej činnosti mali dopúšťať dlhodobo, a to minimálne v ôsmich skutkoch. Vyšetrovateľ podá dozorujúcemu prokurátorovi úradu špeciálnej prokuratúry podnet na väzobné stíhanie na všetkých zadržaných obvinených,“ dodáva polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko