Na hlavný obsah

Očkovanie povinné nebude, ubezpečuje Nemcov minister zdravotníctva

Jens Spahn sa chce sústrediť na informačné kampane.

Očkovanie povinné nebude, ubezpečuje Nemcov minister zdravotníctva
Nemecký minister zdravotníctva Jens Spahn. Foto: TASR/AP

Nemecký minister zdravotníctva Jens Spahn v stredu (13. 1.) opätovne odmietol zaviesť povinné očkovanie proti koronavírusu, informovala agentúra DPA. Spahn uviedol, že nemeckému parlamentu (Bundestag) sľúbil, že „počas tejto pandémie povinné očkovanie nebude“.

Vláda sa podľa neho namiesto toho sústredí na informačné kampane s cieľom budovať dôveru. Reagoval na aktivitu bavorského krajinského premiéra Markusa Söder, ktorý v utorok navrhol, aby bolo očkovanie povinné pre pracovníkov v oblasti opatrovateľstva.

Spahn následne povedal, že títo pracovníci vykonávajú v rámci krízy jedno z najnáročnejších povolaní a zaslúžia si úctivé zaobchádzanie.

Šéf rezortu zdravotníctva v prvých týždňoch roka 2021 čelí kritike zo strany opozície i koaličnej Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD) v súvislosti s nedostatočným množstvom objednaných vakcín a ich pomalou distribúciou.

Spahn upozornil, že výrobcovia vakcín sa snažia vyhovieť požiadavkám dopytu a vyjadril podporu Európskej komisii, ktorá riadi prerozdeľovanie vakcín do krajín EÚ.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet