Na hlavný obsah

V Nitrianskom okrese sa od pondelka sprísňuje zákaz vychádzania

Vláda vydala pre okres mimoriadne nariadenie.

V Nitrianskom okrese sa od pondelka sprísňuje zákaz vychádzania
Záber na Nitriansky hrad. Foto: TASR

V Nitrianskom okrese sa od pondelka (11. 1.) od 5.00 h sprísní zákaz vykázania, ktorý momentálne platí na celom území Slovenska. Bude sa vzťahovať aj na cestu do zamestnania, prírody a pri sprevádzaní dieťaťa do školského či predškolského zariadenia. V stredu (6. 1.) to po mimoriadnom rokovaní vlády oznámil minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO).

Výnimku zo sprísneného zákazu vychádzania budú mať tí, ktorí budú mať pri sebe potvrdenie o negatívnom PCR alebo antigénovom teste. Zákaz vychádzania bude dôsledne monitorovať polícia, či už kontrolami pri vstupe do okresu, alebo priamo na jeho území.

Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) doplnil, že negatívnym testom sa bude musieť preukázať napríklad aj ten, kto prekročí hranice okresu v súvislosti so starostlivosťou o blízkeho človeka, ktorý je v karanténe.

Testovať sa v celom okrese bude opakovane tri nasledujúce víkendy po sebe, pričom už vo štvrtok (7. 1.) sa začne s testovaním zamestnancov vo veľkých fabrikách. Vláda dnes odsúhlasila, že od štvrtka môže samostatne testovať svojich zamestnancov firma Jaguar Land Rover.

“Výsledkom má byť to, aby sa náš okres vrátil späť do života a aby sa naše deti vrátili späť do škôl,“ zhodnotil primátor mesta Nitra Marek Hattas (Za ľudí).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko