Na hlavný obsah

Vysoké štátne pozície za podporu nominácií. Agrorezort to odmieta

Farmárov znepokojuje voľba šéfa PPA.

Vysoké štátne pozície za podporu nominácií. Agrorezort to odmieta
Na snímke zľava minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ján Mičovský a generálny exriaditeľ Pôdohospodárskej platobnej agentúry Tibor Guniš. Foto: TASR

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV) zásadne odmieta akékoľvek špekulatívne informácie o nenáležitých zásahoch do výberu na post generálneho riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA).

Zároveň odmieta obvinenia z toho, že nechce sprístupniť informácie súvisiace so získaním opätovnej akreditácie pre PPA. V stredu (13. 1.) to uviedol Andrej Wallner z Odboru komunikácie a marketingu MPRV SR.

Agrorezort tak reagoval na pondelňajšie (11. 1.) vyjadrenia zástupcov stavov rodinných farmárov. Tí s „obrovským znepokojením“ sledujú vývoj okolo PPA a vyzývajú ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského, aby okamžite zasiahol.

Údajne zaznamenali aktivity, ktoré výmenou za podporu nominácií na post generálneho riaditeľa PPA ponúkajú vysoké štátne pozície tým, ktorí nominácie podporia. Informovala o tom členka Výkonného výboru Vidieckej platformy Anna Balková.

„Ministerstvo pôdohospodárstva si plne uvedomuje dôležitosť výberu a obsadenie pozície generálneho riaditeľa v kľúčovej inštitúcií agrosektora, ktorá v minulosti trpela nekalými praktikami. Výber sa uskutoční prostredníctvom komisie, ktorá bude garanciou vysokej odbornosti, profesionality a transparentnosti,“ doplnil Wallner.

Členmi komisie by mali byť zástupcovia odbornej verejnosti, akademickej obce, súkromného a verejného sektora, ľudsko-právnych mimovládnych organizácií a ministerstiev.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika