Na hlavný obsah

Bratislava plánuje pre pandémiu odpustiť polovicu z nájomného

Úľava sa dotkne nájomcov nebytových priestorov.

Bratislava plánuje pre pandémiu odpustiť polovicu z nájomného
Na snímke vyľudnené ulice Starého mesta v Bratislave v stredu 27. januára 2021. Foto: TASR

Mesto Bratislava plánuje odpustiť polovicu z nájomného nájomcom nebytových priestorov, ktoré boli v dôsledku 2. vlny pandémie koronavírusu zatvorené alebo v obmedzenom režime. Vyplýva to z návrhu uznesenia, o ktorom by mestskí poslanci mali rozhodovať na zasadnutí bratislavského mestského zastupiteľstva vo štvrtok 18. februára.

Podľa návrhu plánuje magistrát z rovnakých dôvodov odpustiť 50 percent z nájomného aj školám, kultúrnym inštitúciám, neziskovým organizáciám, občianskym združeniam a ostatným subjektom, ktoré vykonávajú činnosť vo verejnom záujme.

Mesto plánuje týmto spôsobom pomôcť spätne aj nájomcom, ktorí boli či už zatvorení, alebo v obmedzenom režime, aj v úvode pandémie, no o odpustenie nájomného požiadali až po uplynutí termínu na podanie žiadosti o dotáciu na nájomné v prvej vlne.

Podmienkou napríklad je, aby mesto vo vzťahu k žiadateľovi neevidovalo ku koncu septembra 2020 žiadnu pohľadávku a žiadatelia počas trvania obmedzení platili zálohy za služby spojené s užívaním predmetu nájmu, prípadne ich uhradili či uhradia v lehote 15 dní od doručenia oznámenia o odpustení nájomného. V prípade nesplnenia všetkých podmienok na odpustenie nájomného, mesto nájomcom povolí splátky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny