Na hlavný obsah

Daniel Lipšic svojím zastupovaním poveril Petra Kysela

Zástupcom bude do vyhlásenia výberového konania.

Daniel Lipšic svojím zastupovaním poveril Petra Kysela
Na snímke prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Peter Kysel. Foto: TASR

Od 23. februára bude povereným zástupcom špeciálneho prokurátora Peter Kysel. Navrhol ho nový špeciálny prokurátor Daniel Lipšic po tom, ako jeho doterajší zástupca Alexander Bíró požiadal k 22. februáru o uvoľnenie z funkcie. „Ostáva však naďalej pôsobiť na odbore ekonomickej kriminality,“ informoval hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan.

Kysel je touto funkciou poverený do času výberového konania na túto pozíciu. „Doposiaľ pôsobil ako prokurátor odboru všeobecnej kriminality,“ dodal Skladan.

Prokurátor Peter Kysel bol jedným zo štyroch kandidátov na funkciu šéfa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Pri hlasovaní poslancov začiatkom februára bol napokon úspešnejší Lipšic.

„Bez toho, aby som poznal hlbšie vnútorné pomery na Úrade špeciálnej prokuratúry, tento krok od nového špeciálneho prokurátora je správnym krokom a gestom ako k prokurátorom špeciálnej prokuratúry, tak k širokej verejnosti!“ reagoval na Lipšicov krok podpredseda Národnej rady SR Juraj Šeliga (Za ľudí). Toto rozhodnutie vníma ako ukážku pracovnej kultúry.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko