Na hlavný obsah

Premiér obviňoval Sulíka aj v rozhovore pre francúzsky Le Monde, hovorí europoslanec Šimečka

K rozhovoru sa vyjadril na sociálnej sieti.

Premiér obviňoval Sulíka aj v rozhovore pre francúzsky Le Monde, hovorí europoslanec Šimečka
Vľavo predseda vlády Igor Matovič (OĽANO) a podpredseda vlády a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Foto: TASR/ SITA/ koláž RTVS

Premiér Igor Matovič (OĽANO) obvinil ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) zo zodpovednosti za životy ľudí aj v rozhovore pre francúzsky denník Le Monde. Na sociálnej sieti na to upozornil europoslanec Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).

Šimečka dodal, že Le Monde premiérovi pripomenul minuloročné celoplošné testovanie s tým, že krajinu neochránil pred lockdownom, ako to plánoval, ale že, naopak, počet prípadov začal opäť rásť.

Denník následne konfrontoval Matoviča otázkou, či to nie je neúspech. „Krízový štáb chcel organizovať ešte druhé masívne testovanie, ale minister hospodárstva, ktorý bol zodpovedný za nákup testov, to nespravil. Kvôli tomu druhá vlna testovania neprebehla včas a čísla nakazených tým logicky vybuchli,“ znela odpoveď premiéra.

Francúzske noviny sa ho vzápätí spýtali, či si stále myslí, že je minister hospodárstva a jeho koaličný partner zodpovedný za 4 000 úmrtí. „Premiér v odpovedi zdupľoval, že je tu ,zrejmá príčina a následok. V normálnej situácii by už nemal byť ministrom. Naša koalícia však nateraz musí čeliť pandémii a mafiánskemu drakovi, ktorý ovládol štát´,” napísal Šimečka na facebooku.

Matovič sa o rozhovore na sociálnej sieti zmienil sám. „Rozhovor vo francúzskom Le Monde po návšteve v Paríži. S odvážnymi otázkami a odvážnymi odpoveďami. O tom, čo s výzvami, ktorým čelíme my, Francúzsko ale aj celá EÚ,“ uviedol. Do Paríža, kde sa stretol s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom, vycestoval 3. februára.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko