Na hlavný obsah

Prokurátor navrhol schválenie dohody o vine a treste pre exsudcu z kauzy Plevel

Bývalého žilinského sudcu zadržali vlani v septembri.

Prokurátor navrhol schválenie dohody o vine a treste pre exsudcu z kauzy Plevel
Na snímke eskorta privádza bývalého krajského sudcu Pavla Polku na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici v stredu. (16. septembra 2020) Foto: TASR

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku návrh na schválenie dohody o vine a treste s obvineným bývalým žilinským sudcom Pavlom Polkom. Ten je obvinený zo zločinu prijímania úplatku a pre korupčné delikty.

„Podrobnosti nebudeme v súčasnosti uvádzať, pretože budú predmetom prejednávania na súde,“ priblížila hovorkyňa generálnej prokuratúry Jana Tökölyová. Prokurátor podal návrh dohody na súd 17. februára. Schvaľovať ju bude na svojom verejnom zasadnutí ŠTS v Banskej Bystrici 3. marca.

Bývalého krajského sudcu Pavla Polku zadržali vlani v septembri v rámci policajnej akcie Plevel. NAKA v rámci akcie pôvodne zadržala 11 osôb.

Medzi zadržanými bola aj bývalá predsedníčka Krajského súdu v Žiline Eva Kyselová, ktorú najskôr prepustili bez obvinenia na slobodu. Zadržaná bola však opäť v rámci tohtoročnej januárovej akcie Plevel 2 a od februárového rozhodnutia Najvyššieho súdu SR je stíhaná väzobne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko