Na hlavný obsah

Rakúšan Kriechmayr na MS po super G triumfoval aj v zjazde

Zvíťazil o stotinu sekundy pred Nemcom Sanderom.

Rakúšan Kriechmayr na MS po super G triumfoval aj v zjazde
Na snímke rakúsky lyžiar Vincent Kriechmayr. Foto: SITA/AP

Rakúsky lyžiar Vincent Kriechmayr po super G triumfoval na majstrovstvách sveta v Cortine d’Ampezzo aj v zjazde. V nedeľnej (14. 2.) súťaži zdolal o stotinu sekundy Nemca Andreasa Sandera, tretie miesto obsadil Švajčiar Beat Feuz s odstupom 0,18 s.

Slovenský zástupca v kráľovskej disciplíne Martin Bendík skončil na 31. priečke (+5,23 s).

Zjazdovka Vertigine má na šampionáte premiéru na medzinárodnej scéne a vo štvrtkovom (11. 2.) superobrovskom slalome narobila mužom obrovské problémy.

Stavitelia trate preto na nej pripravili zavretú pasáž pred rovnomenným skokom i ďalšie zatočené úseky. Pretekári dosahovali vyššie rýchlosti ako v tréningoch, no na technickej trati na skokoch príliš nelietali.

Vyhovovalo to práve Kriechmayrovi, ktorý opäť slávil úspech umnou jazdou, keď si postrážil najkritickejšie časti. S jednotkou nastavil medzičasy na porovnávanie a v cieli ho už nikto neprekonal. Vo veku 29 rokov sa po krajanovi Hermannovi Maierovi (Vail 1999) a Američanovi Bodem Millerovi (Bormio 2005) stal iba tretím lyžiarom, ktorý triumfoval na jednom šampionáte v oboch kĺzavých disciplínach. „Ešte si to ani poriadne neuvedomujem. Boli to bláznivé preteky. Vyšli mi začiatok aj stredná časť, rozprával som sa s niektorými súpermi a povedali mi, že už ich zastihol vietor. Takže mi prialo aj zhora. Čakanie mi nevadilo, keď Andreas dorazil stotinu za mnou, neprikladal som tomu význam, lebo som si myslel, že ani jeden z nás nebude na pódiu,“ uviedol Kriechmayr. Okrem rýchlostného double z Cortiny má na konte aj striebro (super-G) a bronz (zjazd) z Are 2019. Pre Rakúsko vybojoval prvé zlato v zjazde od víťazstva Michaela Walchhofera v roku 2003.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport