Na hlavný obsah

Slovensko nebude spoluorganizovať tohtoročné MS v hokeji

Konať sa budú len v jednom meste.

Slovensko nebude spoluorganizovať tohtoročné MS v hokeji
Riga Arena v Lotyšsku. Foto: FB IIHF

Lotyšská Riga bude jediným hostiteľom tohtoročných majstrovstiev sveta v hokeji. Potvrdila to Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) v utorok (2. 2.) na svojej webovej stránke. O organizáciu šampionátu sa usilovalo v spolupráci s Lotyšskom aj Slovensko, ktoré usporiadalo MS 2019. Pôvodným spoluorganizátorom tohtoročného šampionátu malo byť Bielorusko, ktorému IIHF odobrala práva.

Všetky zápasy B-skupiny, dva duely vyraďovacej časti i medailové stretnutia bude hostiť Riga Arena. Druhým štadiónom, na ktorom sa odohrajú stretnutia A-skupiny a dve štvrťfinálové konfrontácie, bude Olympijské športové centrum, ktoré sa zmení na hokejovú halu s kapacitou pre 6 000 divákov.

Podľa aktuálneho plánu by sa však mali všetky stretnutia odohrať bez divákov. Všetkých 16 účastníkov vrátane Slovenska bude situovaných v jednom hoteli pre opatrenia spojené so zabránením šírenia koronavírusu, dodáva web IIHF. „Chcel by som sa poďakovať našim členom z Dánska a Slovenska za ich ochotu hostiť majstrovstvá sveta s minimálnou prípravou. Rada IIHF však verí, že organizovať šampionát v jednej krajine je najlepším riešením. Máme možnosť pripraviť tzv. bublinu a ak to bude možné, tak radi privítame na tribúnach aj fanúšikov,“ uviedol prezident IIHF René Fasel.

MS v hokeji 2021 sa pôvodne mali konať v Lotyšsku a Bielorusku. Druhej spomenutej krajine však pre nepokoje, ktoré vypukli po výhre Aleksandra Lukašenka v prezidentských voľbách, IIHF odobrala organizátorské právo. Alternatívou bola aj spolupráca Lotyšska a Slovenska, ktoré hostilo šampionát v roku 2019. Hovorilo sa aj o tom, že celý turnaj sa odohrá v Bratislave.

„Rešpektujeme rozhodnutie Rady IIHF zorganizovať celý šampionát v Rige. Vo vzniknutej situácii bolo naším cieľom podať pomocnú ruku a poskytnúť pre IIHF osvedčenú a kvalitnú alternatívu v Bratislave. Držíme Lotyšsku palce, organizačne ich čaká intenzívne obdobie,“ napísal na twitteri prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan.

Na termíne turnaja sa zatiaľ nič nezmenilo, konať sa bude od 21. mája do 6. júna. Slovensko sa predstaví v A-skupine s Ruskom, Českom, Švédskom, Švajčiarskom, Dánskom, Veľkou Britániou a Bieloruskom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport