Na hlavný obsah

Trenčín po týždni opäť zatvorí materské aj základné školy

Hygienici zmenili odporúčanie na zákaz.

Trenčín po týždni opäť zatvorí materské aj základné školy
Študentky v prvý deň obnoveného vyučovania v jednej z tried Strednej zdravotníckej školy Celestíny Šimurkovej v Trenčíne. (8. februára 2021) Foto: TASR

Iba jeden týždeň boli otvorené základné a materské školy v Trenčíne. Ako informovala po rokovaní mestského krízového štábu hovorkyňa mesta Erika Ságová, mesto na základe vyhlášky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Trenčín zatvorí od 1. marca jasle, škôlky a školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti.

Trenčiansky RÚVZ neodporúčal otvoriť materské a základné školy ani bezprostredne po jarných prázdninách, vedenie mesta však dalo od 22. februára prezenčnej výučbe pre žiakov I. stupňa zelenú. Do školských lavíc v deviatich základných školách zasadlo viac ako 1 600 žiakov a svoju prevádzku začalo aj všetkých 17 materských škôl.

V priebehu týždňa však okres Trenčín zmenil v covidovom utomate svoju farbu z červenej na čiernu a RÚVZ už neprišiel s odporúčaním, ale rovno s vyhláškou zakazujúcou zriaďovateľom a riaditeľom škôl a školských zariadení prevádzkovať ich prezenčnou výučbou, vrátane detských jaslí.

Výnimku dostali materské školy (MŠ) poskytujúce starostlivosť o deti zdravotníckych pracovníkov a zamestnancov kritickej infraštruktúry. Fungovať tak budú MŠ Legionárska a jasle na ulici 28. októbra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny