Na hlavný obsah

Ukrajinec si vymyslel vraždu, aby sa domohol vyčistenia cesty od snehu

Mužovi teraz hrozí pokuta.

Ukrajinec si vymyslel vraždu, aby sa domohol vyčistenia cesty od snehu
Na archívnej snímke ľudia v Kyjeve prechádzajú okolo pod snehom ukrytého automobilu. Foto: TASR/AP

Ukrajinec z odľahlej dediny nahlásil fiktívnu vraždu v nádeji, že polícia vyčistí snehom pokrytú cestu, aby ho mohla zatknúť. Muž žijúci v dedinke Grybova Rudnja na severozápade Ukrajiny cez víkend zatelefonoval na políciu a oznámil, že pobodal partnera svojej matky.

Obeť podľa neho už nevykazovala známky života, povedala agentúre AFP policajná hovorkyňa Julija Kovtunová. Muž zdôraznil, že policajti si pre neho majú prísť radšej so snežným pluhom, pretože inak sa k nemu nedostanú.

Na veľkej časti Ukrajiny v posledných dňoch husto snežilo a miestami biela pokrývka presiahla výšku pol metra. Keď polícia dorazila na „miesto činu“, zistila, že „obeť vraždy“ je nažive, zdravá a nikto jej neublížil.

Cestu vedúcu do dediny podľa miestnych úradov pluh vyčistil už ráno, falošný vrah ale nebol spokojný s prácou cestárov a dúfal, že polícia ich dielo dokončí, uviedla policajná hovorkyňa. Mužovi teraz za ohlásenie neexistujúcej vraždy hrozí pokuta, tá ale v prepočte môže dosiahnuť hodnotu maximálne 3,5 eura.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet