Na hlavný obsah

Gašpar, Hraško, Krajmer. Noví obvinení v kauze baru Fatima spájanej s mafiánmi

Majiteľ baru roky tvrdí, že mu ho násilne prebrala skupina čongrádyovcov.

Gašpar, Hraško, Krajmer. Noví obvinení v kauze baru Fatima spájanej s mafiánmi
Zľava bývalý šéf Národnej protikorupčnej jednotky Robert Krajmer, bývalý riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Peter Hraško a bývalý policajný prezident Tibor Gašpar. Foto: TASR / koláž RTVS

V kauze trenčianskeho baru Fatima boli obvinené ďalšie tri osoby. Konkrétne policajný exprezident Tibor Gašpar, bývalý riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Peter Hraško a exriaditeľ Národnej protikorupčnej jednotky Robert Krajmer. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

Hovorkyňa spresnila, že dva nové skutky, pre ktoré bolo 1. marca vznesené obvinenie, súvisia s vydieraním. „V posudzovanom prípade budú opätovne vypočúvaní obvinení a niektorí svedkovia, budú vypočúvaní aj noví (ďalší) svedkovia, a preto nemožno v žiadnom prípade konštatovať, že už boli vypočutí všetci svedkovia,“ dodala. Vyhlásila, že obvinenie bolo rozšírené pre ďalší skutok aj trom osobám, ktoré sú už v tejto veci trestne stíhané.

Pre zločin vydierania stíhajú v tejto kauze aj bývalú štátnu tajomníčku rezortu spravodlivosti Moniku Jankovskú. Tú polícia po štvrtkovom (4. 3.) prepustení z väzby opätovne zadržala. Jej obhajca Peter Erdös uviedol, že zadržanie súviselo s kauzou Fatima. Tökölyová potvrdila, že do piatkového popoludnia ÚŠP neevidoval podnet vyšetrovateľa na podanie návrhu na vzatie Moniky Jankovskej do väzby.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko