Na hlavný obsah

Národný futbalový štadión by mal poslúžiť ako najväčšie očkovacie centrum v krajine

Stane sa tak zrejme už počas najbližšieho víkendu.

Národný futbalový štadión by mal poslúžiť ako najväčšie očkovacie centrum v krajine
Starosta bratislavskej mestskej časti Nové Mesto Rudolf Kusý (v strede) v priestoroch Národného futbalového štadióna. Foto: facebook.com/rudolf.kusy

V bratislavskom Novom Meste by malo vzniknúť pravdepodobne najväčšie vakcinačné centrum na Slovensku. Denne by v ňom mohli zaočkovať 2 500 ľudí. Na sociálnej sieti to v utorok (9. 3.) oznámil starosta spomenutej mestskej časti Rudolf Kusý.

Sprvu počas víkendov

Tvrdí, že vzniknúť by malo už počas najbližšieho víkendu (13. a 14. 3.) v priestoroch Národného futbalového štadióna (NFŠ), ktorý v súčasnosti slúži ako domáci stánok futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava, ale aj slovenskej reprezentácie.

„Fungovať by malo začať už túto sobotu a nedeľu. Bratislavská župa, ktorá zabezpečuje vakcináciu, počíta s tým, že zo začiatku sa bude očkovať proti ochoreniu COVID-19 cez víkendy. Keď bude dostatok vakcín, tak aj počas pracovného týždňa. Denne by tu tak mohli zaočkovať až 2500 ľudí,“ spresnil Kusý.

Na snímke Národný futbalový štadión. FOTO: TASR

Riziko nákazy je minimálne

Podľa neho získali obyvatelia hlavného mesta bezpečné miesto, kde sa budú môcť zaočkovať bez obáv a zbytočného čakania. „Navyše, s veľmi dobrou dostupnosťou dopravy. Vysokú proticovidovú bezpečnosť tu zaručuje inteligentná vzduchotechnika doplnená o najmodernejšiu ionizačnú technológiu, vďaka čomu sa vo vnútorných priestoroch kompletne vymení vzduch každých 15 minút. Riziko nákazy je tak úplne minimálne,“ vysvetlil.

O spustení veľkokapacitného očkovacieho centra majú predstavitelia Bratislavského samosprávneho kraja informovať vo štvrtok (11. 3.) práve v priestoroch NFŠ.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny