Na hlavný obsah

Očkovanie proti covidu sprevádzali ďalšie komplikácie, týkali sa chybných SMS správ

Problémom bola migrácia databáz.

Očkovanie proti covidu sprevádzali ďalšie komplikácie, týkali sa chybných SMS správ
Chybná SMS od NCZI. Foto: RTVS

Záujemcom o očkovanie prišli v pondelok (22. 3.) SMS správy z Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI). Podľa nich mali dostať druhú dávku vakcíny v Ružinovskej nemocnici. Na mieste sa však dozvedeli, že v zozname nie sú a nezaočkujú ich. Podľa informácií RTVS sa to len v Ružinove týkalo minimálne sedemdesiatich ľudí.

„Dnes pred obedom mi prišla SMS správa od NCZI, že sa mám dostaviť na očkovanie v pondelok o 13.53 h do Ružinovskej nemocnice. Hneď som kontaktoval kolegov, s ktorými sme boli na prvej dávke, či aj oni dostali takú správu. Dostali, tak sme sa dohodli, že ideme a že sa tam spolu stretneme. Dostavili sme sa do Ružinovskej nemocnice, kde nám pracovníčky oznámili, že sme len ďalší, ktorých musia otočiť, lebo ‚zblbol‘ systém a SMS, ktorú sme dostali, je neplatná,“ objasnil čakajúci na druhú dávku vakcíny Ondrej Slašťan.

NCZI dokázalo určiť, v čom spočíval problém. „Vzhľadom na migráciu databáz záujemcov o očkovanie do novej aplikácie prišlo k technickému nedorozumeniu dvoch databáz, chceme ale všetkých upokojiť, že aj keď im dnes prišli spätné SMS, teda správy so spätným termínom očkovania či pozvánka na očkovanie inou očkovacou látkou, všetko je v poriadku,ostávajú v systéme čakárne a bude im pridelený ďalší termín očkovania,“ vysvetlila pre RTVS hovorkyňa NCZI Veronika Bauch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko