Na hlavný obsah

Víťazstvo ako povzbudenie v ťažkých časoch. Prezidentka prijala Vlhovú

Najlepšia lyžiarka sveta chce založiť nadáciu pre deti.

Víťazstvo ako povzbudenie v ťažkých časoch. Prezidentka prijala Vlhovú
Na snímke vpravo prezidentka SR Zuzana Čaputová a vľavo Petra Vlhová, celková víťazka Svetového pohára alpských lyžiarok. Foto: TASR

Prezidentka Zuzana Čaputová v utorok (30. 3.) prijala lyžiarku Petru Vlhovú spolu s jej tímom. Držiteľke veľkého krištáľového glóbusu zo sezóny 2020/2021 zagratulovala k víťazstvu vo Svetovom pohári a poďakovala sa jej za vzornú reprezentáciu Slovenska.

„Vaše víťazstvo prišlo ako dobrá správa pre Slovensko v ťažkých časoch a potešilo v tejto dobe veľmi veľa ľudí,“ povedala prezidentka.

Spomenula, že Vlhová v porovnaní so súperkami možno nemala najlepšie podmienky, no historický úspech dosiahla vďaka tvrdej práci, odhodlaniu, pevnej vôli a talentu.

Nezabudla, že očakávania fanúšikov sa teraz budú sústrediť na zimné olympijské hry, ktoré sa v roku 2022 uskutočnia v čínskom Pekingu. „Chcem vám povedať, aby ste sa nebáli toho, že nás môžete sklamať. Pretože úspech, ktorý ste dosiahli, je tak úžasný, že nás už sklamať nemôžete. Môžete nás iba potešiť,“ adresovala lyžiarke.

Vlhová sa poďakovala prezidentke za morálnu podporu, nezabudla poďakovať ani svojmu tímu, rodine a celému Slovensku. Pridala aj jedno želanie smerom k budúcnosti. „Celé roky som tvrdo pracovala, aby som mohla vyhrať veľký krištáľový glóbus. S mojou rodinou by sme chceli založiť nadáciu pre deti, aj o tom by som sa chcela rozprávať s pani prezidentkou. Viem, aké ťažké to bolo pre mňa a veľmi by som chcela pomôcť deťom,“ uviedla Vlhová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport