Na hlavný obsah

Vlaková doprava sa výrazne obmedzí. Dočasne zrušených bude viacero rýchlikov

Redukcia potrvá do 1. mája.

Vlaková doprava sa výrazne obmedzí. Dočasne zrušených bude viacero rýchlikov
Na snímke vozeň vlakovej súpravy Železničnej spoločnosti Slovensko. Foto: TASR

Od nedele (28. 3.) dochádza mimoriadne k obmedzeniu vlakovej dopravy. Redukcia dopravných výkonov je dočasná – bude trvať od do 1. mája. Informoval o tom hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč.

Poznamenal, že to korešponduje s termínom predĺženia núdzového stavu. „Optimalizácia dopravy je reakciou ministerstva dopravy na pandémiu ochorenia COVID-19, predĺženie núdzového stavu a zákaz vychádzania po 20.00 h. ZSSK vzhľadom na aktuálnu situáciu dlhodobo zaznamenáva výrazný pokles počtu prepravovaných cestujúcich.“

V diaľkovej doprave dochádza k mimoriadnej optimalizácii vlakov s platnosťou od 28. marca do 30. apríla. Zrušený bude napríklad expres medzi Žilinou a Prahou, ale aj expres na trati z Banskej Bystrice do Bratislavy. Rovnako bude zrušený aj rýchlik medzi Vrútkami a Banskou Bystricou a regionálny rýchlik, ktorý premáva medzi Bratislavou a Košicami. Optimalizácia sa dotkne napríklad aj regionálneho rýchlika medzi Žilinou a Bratislavou. Podrobnosti na obrázku a tiež na tomto odkaze.

Obmedzenie vlakovej dopravy. FOTO: ZSSK

K mimoriadnemu obmedzeniu dochádza aj v regionálnej a prímestskej vlakovej doprave, a to s platnosťou od 28. marca do 1. mája. Vlaky budú vedené podľa sobotňajšieho grafikonu vlakovej dopravy, pričom vybrané vlaky budú vedené odchýlne pre zabezpečenie dopravy do zamestnania. Obmedzené bude aj radenie reštauračných vozňov.

Spoločnosť na svojom webe podotýka, že výber vlakov zahrnutých do optimalizácie bol realizovaný tak, aby boli cestujúcim k dispozícii buď vlakové spojenia, alebo iná alternatíva dopravy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko