Na hlavný obsah

Vlhová ovládla slalom v Aare. Dostala sa do čela hodnotenia Svetového pohára

Po "obráku" v Jasnej vyhrala druhé preteky po sebe.

Vlhová ovládla slalom v Aare. Dostala sa do čela hodnotenia Svetového pohára
Petra Vlhová zvíťazila v slalome žien Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo švédskom Are. Foto: SITA/AP

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová dosiahla v piatkovom (12. 3.) slalome v Are jubilejný dvadsiaty triumf v pretekoch Svetového pohára a vrátila sa na čelo celkového poradia. Ziskom 100 bodov si upevnila aj pozíciu líderky hodnotenia slalomu.

Druhá v piatok skončila Rakúšanka Katharina Liensbergerová s mankom 20 stotín sekundy, tretiu priečku obsadila Američanka Mikaela Shiffrinová (+0,64).

„Každý triumf je pre mňa dôležitý na to, aby som získala sebadôveru. Sezóna sa blíži ku koncu a každý bod je teraz dôležitý. Pred Jasnou som trochu zmenila svoje mentálne nastavenie a zatiaľ sa to opláca. Snažím sa čo najmenej myslieť na celkové poradie SP, aby som sama seba nedostala pod tlak. Musím sa priznať, že pomaly začínam cítiť únavu, keďže sme v jednom kolotoči už od októbra. Pre mňa bol dnes sneh príliš mäkký, viac mi vyhovuje tvrdší podklad. Zajtra máme ďalšie preteky, preto si musím udržať koncentráciu. A potom sa sústrediť aj na záverečný týždeň súťažného ročníka,“ povedala Petra Vlhová v prvom rozhovore na svahu.

Zverenkyňa trénera Livia Magoniho v prvom kole vyťažila zo štartového čísla najlepší čas a ako jediná sa dostala po 50 sekúnd. Viedla pred Shiffrinovou o 41 stotín sekundy a 57 stotín pred Liensbergerovou. V druhej jazde najprv previedla výborný výkon Rakúšanka, po ktorej sa zaváhaniam nevyhla Američanka a zaradila sa až na druhú priečku. Slovenka mala veľmi dobrý úvod a na prvom medzičase jej náskok vzrástol na 72 stotín sekundy. Potom síce postupne klesal, no v záverečnom účtovaní to Vlhovej stačilo na jubilejný 20. triumf v seriáli Svetového pohára.

Vlhová potvrdila, že sa jej v tomto švédskom stredisku darí. V minulosti tam v decembri 2015 vyhrala svoje prvé preteky SP a vo februári 2019 na majstrovstvách sveta získala tri medaily – zlato v obrovskom slalome, striebro v kombinácii a bronz v slalome.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport