Na hlavný obsah

Lengvarský: Budem pozorne počúvať kolegov, odbornú obec a vedcov

Na rezort zdravotníctva prichádza s veľkým rešpektom.

Lengvarský: Budem pozorne počúvať kolegov, odbornú obec a vedcov
Na snímke nový minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO). Foto: TASR

„Uvedomujem si, že vstupujem na rezort, ktorý je do veľkej miery zodpovedný za ďalší priebeh pandémie a opatrenia, ktoré budú nasledovať.“ Povedal to vo štvrtok (1. 4.) nový minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO) po tom, čo ho novovymenovaný premiér Eduard Heger (OĽANO) symbolicky uviedol do úradu.

Predseda vlády zaželal novému ministrovi veľa úspechov a odvahy. „Som si istý, že budete veľmi dobrý na tejto pozícii, lebo ste na to boli dlhoročne pripravovaný,“ povedal mu.

Na snímke zľava predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO) symbolicky uvádza do funkcie nového ministra zdravotníctva SR Vladimíra Lengvarského (nom. OĽANO).Foto: TASR
Foto: TASR

Lekár a brigádny generál dosiaľ pôsobil vo funkcii riaditeľa Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) SNP v Ružomberku. Na post šéfa rezortu zdravotníctva nastupuje s „veľkým rešpektom a úctou pred všetkými zdravotníckymi pracovníkmi za rok boja proti pandémii.“ Za ich úsilie im poďakoval.

Prípadné nové opatrenia či iné vyhlásenia chce s verejnosťou komunikovať až po tom, čo sa oboznámi so stavom na rezorte a vypočuje si všetky „relevantné subjekty“. „Budem pozorne počúvať kolegov, odbornú obec a vedcov a snažiť sa presadzovať také opatrenia, aby sme potlačili pandémiu a umožnili ďalší rozvoj zdravotníctva na Slovensku,“ podotkol.

Slovenská lekárska komora označila Lengvarského za dobrú voľbu do ministerského kresla. „Sme presvedčení, že Lengvarský, ktorý má nielen medzinárodné skúsenosti, ale aj dlhoročné skúsenosti s krízovou komunikáciou a tímovou prácou, by mohol byť človekom na správnom mieste v pravý čas,“ napísala komora.

Lengvarského vymenovala do funkcie vo štvrtok prezidentka Zuzana Čaputová v rámci rekonštrukcie vládneho kabinetu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko