Na hlavný obsah

Na správnom mieste v pravý čas. Lekárska komora hodnotí nového ministra zdravotníctva

Je ochotná podať mu pomocnú ruku.

Na správnom mieste v pravý čas. Lekárska komora hodnotí nového ministra zdravotníctva
Na snímke vymenovaný minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO) s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a vpravo šéf SLK Marian Kollár. Foto: TASR, koláž: RTVS

Slovenská lekárska komora (SLK) považuje výber Vladimíra Lengvarského (nom. OĽANO) na post ministra zdravotníctva za dobrú voľbu. Informovala o tom po jeho vymenovaní vo štvrtok (1. 4.) manažérka pre komunikáciu a médiá SLK Nancy Závodská.

Komora pripomenula, že súčasná situácia boja s pandémiou koronavírusu si vyžaduje nielen disciplínu, ale aj kontrolu. Za dôležité považuje aj jasné, odborné, včasné, zrozumiteľné a dobre odkomunikované rozhodnutia. „Sme preto presvedčení, že Lengvarský, ktorý má nielen medzinárodné skúsenosti, ale aj dlhoročné skúsenosti s krízovou komunikáciou a tímovou prácou, by mohol byť človekom na správnom mieste v pravý čas,“ zdôraznila SLK.

Novému ministrovi je ochotná podať pomocnú ruku. Zároveň hovorí o tom, že je pripravená spolupracovať a participovať aj na budúcej reforme slovenského zdravotníctva v záujme nielen všetkých zdravotníkov, ale aj pacientov.

Prezidentka Zuzana Čaputová vo štvrtok (1. 4.) vymenovala zrekonštruovanú vládu. Šéfom rezortu zdravotníctva sa stal práve Lengvarský. Pred ním tento post zastával Marek Krajčí (OĽANO), ktorého po jeho demisii dočasne zastúpil vo funkcii súčasný premiér Eduard Heger (OĽANO).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko