Na hlavný obsah

Navaľnyj schudol takmer 20 kíl, manželka sa obáva o jeho zdravie

V utorok navštívila svojho manžela v nemocnici.

Navaľnyj schudol takmer 20 kíl, manželka sa obáva o jeho zdravie
Ruský opozičný líder Alexej Navaľnyj. Foto: SITA/AP

Manželka zadržiavaného kritika Kremľa Alexeja Navaľného vyjadrila po utorkovej (13. 4.) návšteve vo väznici čoraz väčšie znepokojenie a obavy o jeho zdravotný stav. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na jej príspevok na sociálnej sieti.

Navaľná na instagrame uviedla, že s manželom komunikovala cez telefón, pričom ich oddeľovala sklenená zátarasa. Navaľnyj podľa jej slov nestráca humor, avšak „ťažko rozpráva a z času na čas zložil (telefón) a ľahol si na stôl, aby si odpočinul,“ napísala. „Viem, že sa nevzdá, avšak po návšteve Alexeja sa oňho bojím ešte viac,“ dodala.

Na sociálnej sieti zverejnila i fotografiu seba s pozadím väznice ležiacej zhruba 100 kilometrov východne od Moskvy. Väzenskí predstavitelia opozičnému politikovi naďalej znemožňujú vyšetrenie lekárom, priblížila. Jej manžel odvtedy, ako pred dvoma týždňami vyhlásil hladovku, schudol už deväť kíl a momentálne váži 76 kilogramov, poznamenala. Navaľnyj, ktorý meria 189 centimetrov, však značne pochudol už pred začatím hladovky. Ešte vo februári vážil 93 kíl a 31. marca, keď začal hladovku, mal 85 kíl. Dovedna tak od nástupu do výkonu trestu schudol už 17 kíl.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet