Na hlavný obsah

Od pondelka sa plošne otvoria školy pre deti všetkých rodičov

Ide o prvý stupeň základných škôl a materské školy.

Od pondelka sa plošne otvoria školy pre deti všetkých rodičov
Na snímke žiačka kráča do základnej školy Antolija Karpova na Černyševského ulici v bratislavskej Petržalke. Foto: TASR

Od pondelka 12. apríla sa plošne otvorí prvý stupeň základných škôl a materské školy pre deti všetkých rodičov. Prednostne už nebudú otvorené len pre deti rodičov, ktorí nemôžu mať home office či pre tých z kritickej infraštruktúry. Vo štvrtok (8. 4.) to oznámilo ministerstvo školstva na svojej webovej stránke.

Naďalej zostanú otvorené aj špeciálne školy, stredné zdravotnícke školy, stredné školy v posledných ročníkoch i ďalšie školské zariadenia. Vzdelávať sa v malých skupinách po piatich žiakoch sa naďalej budú aj tí, ktorí nemajú prístup k dištančnému vyučovaniu.

Vo všetkých prípadoch zostáva v platnosti podmienka pretestovania zákonného zástupcu, ako aj žiaka druhého stupňa základnej školy či stredoškoláka.

„Vraciame sa teda ku klasickému otvoreniu všetkých materských škôl a všetkých prvých stupňov základných škôl. Tie budú otvorené pre deti všetkých rodičov, a ak bude situácia aj naďalej priaznivá, postupne bude nasledovať otvorenie ďalších ročníkov,“ priblížil minister školstva Branislav Gröhling (SaS).

Rezort uviedol, že od pondelka sa spúšťa tiež školský semafor. Ten umožňuje regionálnemu úradu verejného zdravotníctva alebo riaditeľovi so súhlasom zriaďovateľa školu opätovne zatvoriť v prípade, že sa v triede alebo škole objaví pozitívny prípad na koronavírus.

Ako budú fungovať školy od 19. apríla plánuje ministerstvo oznámiť v pondelok.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko