Na hlavný obsah

Tipos extraliga: Zvolen nasúkal Slovanu päť gólov a dostal sa do vedenia v sérii

HKM môže v nedeľu získať mečbal.

Tipos extraliga: Zvolen nasúkal Slovanu päť gólov a dostal sa do vedenia v sérii
Foto z hokejového zápasu HC Slovan - HKM Zvolen. Foto: TASR

Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v sobotnom (17. 4.) treťom semifinále Kaufland play-off Tipos extraligy na ľade Slovana Bratislava 5:2 a ujali sa vedenia v sérii 2:1. Štvrtý zápas je na programe v nedeľu opäť na zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Prvú šancu v zápase mal hosťujúci Stupka po prihrávke Viedenského, ale Parks vyrazil puk betónmi. Slovan mal potom ako prvý k dispozícii presilovú hru, ale Gašparovu strelu vyrazil Rahm. V početnej výhode hral potom aj Zvolen a Kelemen počas nej poslal hostí do vedenia. Zvolen strelil vo všetkých troch zápasoch série úvodný gól. Slovan potom mohol vyrovnať, mal niekoľko dobrých šancí, ale podarilo sa mu to až v 17. minúte zásluhou O’Donnella.

Aj v druhej tretine sa ako prví tešili z gólu Zvolenčania. Viedenský poslal puk Stupkovi a útočník hostí poslal puk bez prípravy do siete. Vyrovnať mohol Gašpar, ale v samostatnom nájazde neuspel. Vzápätí sa dostali do šance opäť Zvolenčania, aj sa tešili z gólu, ale videorozhodca potvrdil, že Parks zastavil puk ešte pred bránkovou čiarou. V 28. minúte sa dostal k puku Petráš a po strele zápästím vyrovnal na 2:2. Päť a pol minúty pred koncom druhého dejstva fauloval Bondra obrancu Štajnocha, za tento zákrok inkasoval päťminútový trest a musel ísť predčasne pod sprchy. V oslabení však udreli hostia, keď Zuzinovu strelu dorazil do siete Tibenský.

V tretej tretine tréneri Slovana zredukovali hru na tri útoky, ale veľkú šancu mal hneď v úvode Stupka. Hru potom kúskovali vylúčenia, v troch po sebe idúcich sa ani jedno mužstvo v početnej výhode nepresadilo. V tej štvrtej však napriahol McPherson a poslal Zvolen do dvojgólového vedenia. Vzápätí mal po inkasovanom góle šancu Slovan, ale Meszároš nenamieril presne. Hostia záver zápasu takticky zvládli, nedovolili domácim rozvinúť súvislý tlak a dôležitý triumf napokon poistili gólom do prázdnej bránky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport