Na hlavný obsah

Košická Univerzitná nemocnica L. Pasteura má nového riaditeľa

Nové vedenie majú aj bratislavskí záchranári.

Košická Univerzitná nemocnica L. Pasteura má nového riaditeľa
Na archívnej snímke z apríla 2019 vpravo vtedajší riaditeľ Nemocnice Košice-Šaca a podpredseda predstavenstva AGEL SK a.s. Ján Slávik. Foto: TASR

Novým generálnym riaditeľom Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) v Košiciach bude od 1. júna Ján Slávik. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO) zároveň odvolal doterajšieho riaditeľa nemocnice Vladimíra Grešša. V pondelok (31. 5.) večer o tom informovala hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliašová.

Vo funkcii zároveň na vlastnú žiadosť končí riaditeľ Záchrannej zdravotnej služby Bratislava Dušan Michalko. Lengvarský v pondelok do funkcie vymenoval Michala Kováčika.

Slávik v roku 1987 ukončil štúdium na Lekárskej fakulte UPJŠ, v roku 1990 získal atestáciu I. stupňa v odbore anesteziológia a resuscitácia, v roku 1991 nadstavbovú atestáciu z pôrodnej analgézie a v roku 1996 atestáciu II. stupňa v odbore anesteziológia a resuscitácia.

Do roku 2006 pracoval ako ordinár na oddelení anestézie a intenzívnej medicíny UNLP v Košiciach. Od roku 2006 pracoval v Nemocnici Košice-Šaca. Od roku 2016 do marca 2021 pôsobil ako riaditeľ spoločnosti a zároveň ako lekár na oddelení anestézie a intenzívnej medicíny.

Kováčik bol v rokoch 2011 až 2015 výkonným riaditeľom a konateľom Záchrannej zdravotnej služby – ZaMED s.r.o. Od roku 2012 pôsobí aj ako generálny riaditeľ spoločností TAX AUDIT ADVISORY, k.s. a Top 1 Accounting, s.r.o.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny