Na hlavný obsah

Letanovská sa po odchode zo Za ľudí pridala do strany Spolu

Chce ponúknuť odborné a slušné riešenia.

Letanovská sa po odchode zo Za ľudí pridala do strany Spolu
Na snímke exposlankyňa a bývalá členka strany Za ľudí Andrea Letanovská. Foto: TASR

Bývalá poslankyňa Národnej rady (NR) SR Andrea Letanovská, ktorá v sobotu (8. 5.) oznámila odchod zo strany Za ľudí, vstúpila do mimoparlamentnej strany Spolu-OD. „Je ďalšou posilou a ďalším krokom k budovaniu rozumnej a odbornej alternatívy,“ povedal v stredu (12. 5.) predseda strany Juraj Hipš.

Pandémia koronavírusu podľa neho ukázala vážne manažérske zlyhania súčasnej vlády i tých predošlých. „Zdravotníctvo bolo vystavené náročnej skúške, ktorú sme zvládli len vďaka odhodlaniu tisícok zdravotníkov a zdravotníčok. Andrea Letanovská si na vlastnej koži vyskúšala, aké to bolo zvládať zdravotníctvo počas pandémie. O to viac mrzí, že jej konštruktívna kritika nebola vypočutá,“ poznamenal Hipš.

Letanovská zopakovala, že uverila tomu, že nová vláda dokáže ponúknuť kompetentných odborníkov a pripraviť reformy. Predstavy o vláde slušných a kompetentných ľudí, ktorí si dokážu získať a udržať ľudí vo voľbách aj po nich, sa však podľa nej nenaplnili. Pripomenula, že dôvera vlády je najnižšia za posledné obdobie a vláde vyčítala aj konflikty.

„Po ročnej skúsenosti v súčasnej vládnej koalícii som presvedčená, že veci musíme uchopiť inak – v zdravotníctve aj posledných oblastiach. Preto som sa rozhodla, že pomôžem k posilneniu rozumnej a odbornej alternatívy voči chaosu, ktorý tu vládol za ostatný rok, ale i alternatívy voči vládam, ktoré tu boli predtým a im spôsobom,“ odôvodnila Letanovská svoj vstup do strany Spolu, kde ako lekárka vidí priestor pre „víziu lepšieho zdravotníctva zameraného na pacienta“.

Do strany Spolu v apríli vstúpil aj ďalší bývalý člen strany Za ľudí Miroslav Kollár.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko