Na hlavný obsah

Pustil sa do projektu likvidácie čiernych skládok, mladíka oslovili už viaceré obce

Zarážali ho odpadky v lese.

Pustil sa do projektu likvidácie čiernych skládok, mladíka oslovili už viaceré obce
Zber odpadkov. Foto: RTVS

Mladý podnikateľ z Krupiny Imrich Mitter zareagoval na podnet na sociálnej sieti a spolu s priateľmi vyčistili odpočívadlo za mestom. Táto aktivita ho následne doviedla k myšlienke založiť občianske združenie a pomáhať v odstraňovaní čiernych skládok aj na iných miestach.

„Motivácia k upratovaniu čiernych skládok mi napadla v rámci môjho povolania, keďže sa venujem upratovaniu – že možno by som sa mohol venovať aj takémuto upratovaniu, za ktoré nemám odmenu. Som poľovník a v prírode som skoro každý deň, keď sa dá. Všade, kde idem, sú plastové či sklenené fľaše, a to ma zaráža,“ vyslovil sa Mitter pre Magazín Regina.

Do projektu sa pustil s tým, že má známych, ktorí na to zareagovali pozitívne a kolegov, ktorí sa tiež okamžite zapojili. Pri likvidácii čiernych skládok ho kontaktovali obce ako Sebechleby či Litava a mesto Dudince.

„Keď ma oslovil s iniciatívou, prijal som s nadšením túto výzvu. V sobotu bolo vykonané odstránenie jednej zo skládok, v pondelok sme odviezli vyseparovaný odpad,“ priblížil starosta Sebechlebov Martin Schvarc.

Pozrite si reportáž, ktorú pripravilo regionálne štúdio RTVS v Banskej Bystrici:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny