Na hlavný obsah

Ramsay napriek prehre chváli tím. Švédi sa boja dohody Slovákov s Čechmi

Slovákom stačí na postup bod, rozhodnúť môžu už ich súperi v pondelok.

Ramsay napriek prehre chváli tím. Švédi sa boja dohody Slovákov s Čechmi
na snímke hlavný tréner Slovenska Craig Ramsay počas koučingu v zápase so Švédskom. Foto: SITA/AP

Dobrý výkon Slovákov proti Švédom na majstrovstvách sveta v hokeji v lotyšskej Rige nebol v nedeľu (30. 5.) odmenený víťazstvom ani ziskom potrebného postupového bodu. Tréner Craig Ramsay však aj po prehre 1:3 vyzdvihol odhodlanie aj hernú kvalitu, ktorú predviedli jeho zverenci v nedeľu večer v Olympijskom športovom centre.

„Páči sa mi spôsob, akým hráme. Ako bojujeme a hráme s entuziazmom. Robíme veci, ktoré musíme, ak chceme byť úspešní ako tím. Nie každá naša strela má gólové parametre. Platí však, že to musíme skúšať. Hľadať si dorážky, prinútiť brankára k chybe. Náš gól v zápase proti Švédom bol jasným príkladom, že to funguje. Chlapci odohrali solídny zápas a aj po prehre ideme ďalej. Verím, že s našou rýchlosťou môžeme trápiť kohokoľvek,“ uviedol Ramsay, ktorého citoval oficiálny web SZĽH.

Slováci držia postupové karty stále vo svojich rukách. Už v pondelok (31. 5.) im môžu pomôcť Dáni, ak zdolajú Čechov, resp. Rusi ak neprehrajú v so Švédskom. Tréner Craig Ramsay sa však nemieni spoliehať na pomoc okolia. Verí, že jeho zverenci postup potvrdia na ľade v poslednom skupinovom vystúpení s Čechmi. Stačí im na to jediný bod. „Musíme pokračovať v skúšaní, strieľaní, vytváraní šancí. Len tak prídu góly a potom môžeme uspieť,“ dodal Ramsay.

Švédi by medzi najlepšími chýbali prvýkrát

Zatiaľ čo Slováci môžu preniknúť do štvrťfinále majstrovstiev sveta v hokeji prvýkrát od roku 2013, Švédi v osmičke najlepších nechýbali ani raz od zavedenia modelu s vyraďovacou časťou v roku 1992. Prvý z dvojice súbojov o všetko zvládli, v pondelok večer ich čakajú Rusi a to sa ešte musia spoliehať na to, že Slováci nezabodujú proti Čechom. „Dali sme šancu sami sebe, teraz ju potrebujeme využiť,“ podotkol švédsky gólman Adam Reideborn, ktorý v nedeľu zneškodnil viaceré dobré príležitosti Slovákov.

Švédi si uvedomujú, že ich život na MS v Rige po vlažnom úvode šampionátu doslova visí na vlásku. Dlhoročný komentátor denníka Afrtonbladet Mats Wennerholm si v tejto súvislosti dovolil trochu konšpiračnej teórie.

„Slováci a Česi zohrajú proti sebe akési finále našej skupiny. Ak Česi predtým uspejú proti Dánom, potom im stačí remíza v riadnom hracom čase rovnako ako aj Slovákom. Ako sa k tejto postupovej matematike postavia dve krajiny, ktoré boli kedysi jednou?“ spýtal sa Wennerholm.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport