Na hlavný obsah

Šampionát Copa América presunuli organizátori z Argentíny do Brazílie

Stalo sa tak 13 dní pred jeho začiatkom.

Šampionát Copa América presunuli organizátori z Argentíny do Brazílie
Archívne foto z turnaja Copa América 2015. Foto: TASR/AP

Juhoamerický futbalový šampionát Copa América sa bude od 13. júna do 10. júla konať v Brazílii. Dva týždne pred štartom podujatia pristúpila konfederácia CONMEBOL k zmene dejiska, keďže v Argentíne prišlo k prudkému nárastu prípadov ochorenia COVID-19.

Pôvodne mali turnaj hostiť Kolumbia a Argentína. CONMEBOL ešte skôr odobrala Kolumbii usporiadateľské právo pre stupňujúce sa protesty proti prezidentovi Ivánovi Duquemu.

CONMEBOL chce hostiteľské mestá a rozpis zápasov zverejniť už v najbližších hodinách. „Ďakujeme brazílskemu prezidentovi Jairovi Bolsonarovi a jeho tímu, že otvorili svoju krajinu a sú pripravení hostiť najbezpečnejšie športové podujatie na svete. Celá Južná Amerika bude žiariť v Brazílii so všetkými hviezdami,“ uvádza sa v stanovisku CONMEBOL.

Brazília hostila Copa América aj pred dvoma rokmi a domáci výber na turnaji triumfoval. Šampionát sa mal konať pôvodne minulý rok, no pre pandémiu koronavírusu ho odložili. Na podujatí tentokrát nebudú žiadne národné tímy z iného územia ako z Južnej Ameriky. Pôvodne pozvané kolektívy Kataru a Austrálie sa vzdali účasti pre pandémiu koronavírusu už vo februári.      

V Brazílii podľahlo ochoreniu COVID-19 už viac ako 460 000 osôb a mnohí analytici koncom júna očakávajú v krajine nástup tretej vlny pandémie. Aktuálne sú jednotky intenzívnej starostlivosti v brazílskych nemocniciach zaplnené na viac ako 80 %.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport