Na hlavný obsah

Šatan zverejnil nomináciu na MS: Slovensko bude mať historicky najmladší tím

Vypadli z nej tri mená.

Šatan zverejnil nomináciu na MS: Slovensko bude mať historicky najmladší tím
Slovensko posiela na MS historicky najmladší tím. Foto: TASR

Do záverečnej nominácie slovenskej hokejovej reprezentácie pre majstrovstvá sveta v Rige sa nedostali obranca Patrik Koch a útočníci Patrik Hrehorčák a Pavol Regenda. Dvadsaťosemčlenný káder trénera Craiga Ramsayho oznámil v sobotu (15. 5.) generálny manažér tímu Miroslav Šatan.

Slovensko posiela na majstrovstvá sveta elitnej kategórie historicky najmladší tím. Jeho vekový priemer je necelých 25 rokov. Výrazne ho znižuje trio Juraj Slafkovský, Šimon Nemec a Samuel Kňažko, ktoré si vedenie tímu vytiahlo z reprezentácie do 20 rokov. Pre takmer polovicu hráčov to bude premiérový svetový šampionát.

Slovenskí hokejoví reprezentanti absolvovali v rámci prípravy na MS v Rige niekoľko tréningových kempov v uzavretej bubline v Piešťanoch. Prvý dobrovoľný kemp odštartoval 7. apríla. Stretlo sa na ňom sedem korčuliarov a dvaja brankári. Na ďalšom zraze 15. apríla pred turnajom Kaufland Challenge mal tréner Craig Ramsay k dispozícii už troch brankárov, ôsmich obrancov a dvanásť útočníkov. Slováci odohrali v príprave osem zápasov, v ktorých päťkrát triumfovali a trikrát prehrali.

Počas uplynulého mesiaca trénerský štáb obmieňal káder, postupne do neho pribúdali hráči, ktorým sa skončili klubové povinnosti. Pred uzavretím konečnej nominácie bolo v tíme 31 hokejistov, do vyvolenej dvadsaťosmičky sa napokon nedostalo trio Koch, Hrehorčák a Regenda.

Prvý zápas na MS odohrajú Slováci v Rige v piatok 21. mája o 19:15 proti Bielorusku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport