Na hlavný obsah

V Indii sa koronavírusom infikovalo už viac ako 20 miliónov ľudí

Po USA ide o druhú krajinu, ktorá prekročila túto hranicu.

V Indii sa koronavírusom infikovalo už viac ako 20 miliónov ľudí
Koronavírus v Indii - pochovávanie obetí covidu. Foto: TASR/AP

V Indii presiahol počet oficiálne potvrdených prípadov nákazy koronavírusom hranicu 20 miliónov po tom, čo za uplynulý deň pribudlo 357 229 nových prípadov. Oznámili to v utorok (4. 5.) tlačové agentúry s odvolaním sa na ministerstvo zdravotníctva. Je to trinásty deň za sebou, čo krajina hlási viac ako 300 000 nových prípadov za uplynulý deň. Ministerstvo zdravotníctva súčasne oznámilo 3 499 úmrtí, čím celkový počet obetí pandémie v Indii stúpol na 222 408.

India sa po Spojených štátoch stáva druhou krajinou na svete, ktorá prekonala míľnik 20 miliónov infikovaných, poznamenala agentúra Reuters. Pripomenula, že trvalo len niečo málo vyše štyroch mesiacov, kým sa počet potvrdených prípadov v Indii z 10 miliónov zdvojnásobil, zatiaľ čo dosiahnutie prvých 10 miliónov zabralo zhruba desať mesiacov. Avšak prírastky infikovaných v posledných dňoch klesajú, upozornila agentúra AFP.

Po Číne druhá najľudnatejšia krajina sveta s viac ako 1,3 miliardami obyvateľov registruje od začiatku pandémie 20,3 milióna infekcií, čo je najviac na svete po Spojených štátoch. V prepočte na počet obyvateľov síce oficiálne indické prírastky nie sú o veľa horšie ako v niektorých európskych krajinách vrátane Českej republiky, ale podľa expertov zachytávajú vládne štatistiky len zlomok skutočného počtu infikovaných a mŕtvych. Lekári odhadujú, že realita môže byť päťkrát, ba až desaťkrát horšia, ako uvádzajú oficiálne údaje.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet