Na hlavný obsah

Slovan nastúpi v predkole Ligy majstrov proti írskemu majstrovi

Vyzve ho začiatkom júla.

Slovan nastúpi v predkole Ligy majstrov proti írskemu majstrovi
Radosť hráčov z ŠK Slovan Bratislava po zisku majstrovského titulu. Foto: TASR

Slovenský futbalový šampión ŠK Slovan Bratislava si v prvom kvalifikačnom kole Ligy majstrov 2021/2022 zmeria sily s írskym tímom FC Shamrock Rovers. Rozhodol o tom utorkový (15. 6.) žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

„Belasí“ pri žrebe figurovali medzi nasadenými mužstvami, nemohli tak naraziť na majstrov Chorvátska, Bulharska, Švédska, Maďarska, či Rumunska. Na základe žrebu by sa mal Slovan predstaviť najprv doma 6. alebo 7. júla, odveta bude na programe o týždeň neskôr 13. alebo 14. júla v Írsku.

„Je to zrejme najlepšie írske mužstvo, väčšinu mužstva až na pár výnimiek tvoria výhradne domáci hráči. Určite sa budú prezentovať typickým ostrovným futbalom, žiadna prechádzka to nebude. Ak chceme pomýšľať na pohárovú Európu, musíme cez nich prejsť,“ povedal na oficiálnom klubovom webe tréner Slovana Vladimír Weiss starší.

Úspešnejší z tejto dvojice postúpi do 2. kvalifikačného kola LM, zdolaný tím priamo do 3. kvalifikačného kola Európskej konferenčnej ligy. Zdolané mužstvo malo ísť pôvodne do 2. kvalifikačného kola EKL, no túto fázu spomedzi vypadávajúcich v 1 .kvalifikačnom kole LM jeden klub vynechá.

Podľa utorkového žrebu to bude práve menej úspešný z dvojice ŠK Slovan Bratislava – Shamrock Rovers FC.

V utorok spoznajú súperov v 1. kvalifikačnom kole Európskej konferenčnej ligy aj MŠK Žilina a FC Spartak Trnava, obe mužstvá figurujú medzi nasadenými.

V stredu 16. júla sa pri žrebe 2. kvalifikačného kola EKL dostane do hry aj nenasadený FC DAC 1904 Dunajská Streda a konať sa bude aj žreb 2. kvalifikačného kola LM.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport