Na hlavný obsah

V mexickej národnej lotérii bude možné vyhrať aj vily zhabané narkobarónom

Jedna z nich má aj podzemný tunel.

V mexickej národnej lotérii bude možné vyhrať aj vily zhabané narkobarónom
Na archívnej snímke z 22. februára 2014 je známy narkobarón Joaquin "El Chapa" Guzmán, ktorého eskortujú do zadržaní do vrtuľníka v Mexico City. Foto: TASR/AP

Medzi hlavnými cenami mexickej národnej lotérie budú tento rok aj dve rezidencie zhabané známym narkobarónom Joaquinovi Guzmánovi a Amadovi Carrillovi.

Oznámil to mexický prezident Andrés Manuel López Obrador. Losovanie sa uskutoční na štátny sviatok 15. septembra, informovala agentúra EuropaPress.

Vyhrať bude možné vilu mŕtveho narkobaróna Amada Carrilla v mexickom hlavnom meste. Nehnuteľnosť má zastavanú plochu 3 000 metrov štvorcových, krytý bazén a saunu a jej hodnota je odhadovaná na niekoľko miliónov dolárov.

Vila narkobaróna Guzmána, ktorý má prezývku El Chapo (Krpec) a odpykáva si trest väzenia v USA, sa nachádza v hlavnom meste štátu Sinaloa Culiacán. Vila sa preslávila tým, že z nej v roku 2014 Guzmán ušiel pri policajnej razii za použitia podzemného tunela. Odhadovaná hodnota nehnuteľnosti je ale podstatne nižšia – okolo 200 000 dolárov.

Zaradenie oboch realít medzi ceny lotérie je podľa mexického prezidenta spôsobom, ako vrátiť ľuďom majetok zhabaný za kriminálnu činnosť. Výnos lotérie má podľa Lópeza Obradora ísť „na rozvoj krajiny a blahobytu ľudí, na vzdelanie a zdravotníctvo“.

V rámci lotérie budú vydané dva milióny losov v cene 250 pesos, uviedla mexická tlač. Medzi hlavnými cenami bude napríklad aj prestížna lóža na Aztéckom štadióne v mexickom hlavnom meste.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet