Na hlavný obsah

Exminister vnútra Kaliňák vypovedal v NAKA

Má ísť o kauzu Očistec.

Exminister vnútra Kaliňák vypovedal v NAKA
Na archívnej snímke Robert Kaliňák. Foto: TASR

Vo štvrtok (19 .8.) od rána vypovedal v Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) exminister vnútra a podpredseda strany Smer-SD Robert Kaliňák.

Kaliňák vypovedal v pozícii svedka ku kauze Očistec. Polícia v rámci tejto kauzy zadržala čelných predstaviteľov štátu, v putách a následne vo väzbe skončil bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, šéf protikorupočnej jednotky Robert Krajmer, ale aj samotný šéf NAKA Peter Hraško.

Pozrite si reportáž RTVS, ktorú pripravil Ivan Tománek:

Kaliňák následne predstúpil pred novinárov. Poprel, že by na ministerstve vnútra za jeho čias pôsobila zločinecká skupina. „K týmto skutočnostiam nedošlo. Ak sú podozrenia z izolovaných trestných činov, ktoré sú tam vedené, tie treba prešetriť,“ povedal.

Podľa neho sú v rámci tejto kauzy bývalí policajní funkcionári stíhaní nezákonne a takisto sú nezákonne vo väzbe. „Tie formulácie sú naozaj veľmi hrubým balastom,“ uviedol Kaliňák. Vedené trestné stíhania opakovane označil za vykonštruované a politicky motivované.

Ministerstvo podľa neho pod jeho vedením modernizovalo techniku, ktorá zasahuje a pomáha ľuďom. „Ak sa niekto snaží na tom postaviť nejaké podvodné konanie alebo podobné veci, tak sa na tom musím len zasmiať. Akým spôsobom si optimalizovali dane jednotliví podnikatelia je ich problém. Možno je to zákonné a možno nezákonné, ale tam prepojenie neexistuje,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko